Nostalgisia muistoja

Huvila Härän ”isosisko” Astro Bar täytti hetki sitten 24 vuotta. Vuonna 2003 perustetulla Huvila Härällä puolestaan tulee tänä kesänä vuosia täyteen 18. Löysimme sattumalta muutamia vanhoja valokuvia Astro Barin alkuajoilta reilun parinkymmenen vuoden takaa. Astro Bar aloitti kivijalkamyymälänä Merimiehenkadulla Helsingissä keväällä 1997. Olipa sekin innostavaa aikaa!

Somistimme Astro Barin näyteikkunan kuukausittain horoskooppiteemalla. Näistä ideoista ovat kehittyneet myös Huvila Härän horoskooppipuiston huoneet. Vaikka huoneet ovat kokeneet lukuisia muodonmuutoksia ja ne on rakennettu jo muutamia kertoja uudelleen vuosien varrella, saatat edelleen havaita joitain yhtäläisyyksiä näyteikkunasomisteiden suhteen - etenkin, mikäli vierailit Huvila Härässä jo 2000-luvun alussa.

Esimerkiksi Leijonan näyteikkunan näyttävä kultapuku oli aikoinaan myös Huvila Härän Leijonahuoneessa. Mallinukke puolestaan on tällä hetkellä Rapu-huoneessa emäntäasua esittelemässä.

Leijona

Leijonan näyteikkuna Merimiehenkadulla

Ravun näyteikkuna ennakoi jo maallemuuttoamme Somerolle. Heinäpaalit kävimme hakemassa paikalliselta tallinomistajalta ja heinäseipäät löytyivät yhteisten ystäviemme kautta. Ison kauhan olin saanut lahjaksi edellisenä vuonna tuttaviltamme. Komea kauha on edelleen Ravun huoneessa. Astro Barin tuoteperheestä ikkunassa ovat esillä horoskooppikortit ja -korut. Teimme yhteistyötä muutamien suunnittelijoiden kanssa, jotka suunnittelivat meille upeita horoskooppilogoja.


merimies2a

Ravun näyteikkuna Merimiehenkadulla

Merimiehenkadulta muutimme ensin Kalevankadulle. Astrologisesti kiehtovaa siinä osoitteessa oli se, että toimistomme sijaitsi Saturnus-taloa vastapäätä. Saturnus-talossa sijaitsivat tuolloin mm. Helsingin seudun kauppakamari, ikääntymistä analysoiva yritys ja vakuutusyhtiö, jotka astrologisesti resonoivat nimenomaan Saturnus-tematiikkaa. Meistä se oli hyvin riemastuttava yhteensattuma.

saturnustalo1
Kalevankadun Saturnus-talo

Somero on ollut hauskalla tavalla mukana Astro Barin toiminnassa vuosien varrella. Kalevankadulta siirryimme ”maalle” Vallilaan. Olimme nähneet ilmoituksen toimistosta Somerontiellä, jonne oli keskustasta yhdentoista pysäkin matka raitiovaunulla. Kun tutkimme raitiovaunureittejä keskustasta Vallilaan tarkemmin, niin kiinnitimme huomiota siihen, että jokainen reiteistä muistutti hämmästyttävästi eläinradan tähdistöä:
- reitti nro 6 Neitsyen tähdistöä
- reitti nro 8 Skorpionin tähdistöä
- reitti nro 1 Kauriin tähdistöä
- reitti nro 7 Käärmeenkantajan tähdistöä
Tässä yhteydessä keksimme tietysti sporanomian, joka tutkii, löytyykö raitiovaunupysäkeiltä elämää! HS-Nyt taisi tehdä tästä pienen jutunkin.

sporanomia
Sporanomia tutkii, löytyykö raitiovaunupysäkeiltä elämää

Osallistuimme Helsingin Taiteiden yöhön useana vuonna tapahtuman alkuajoista lähtien, mikä ennakoi jo elämyspuiston ideoita. Huvila Härässä on esimerkiksi horoskooppilavatanssit, joita tanssittiin myös Somerontien Taiteiden yössä. Tulevaksi kesäksi avaamme uuden ulkotanssilavan, jossa on tietysti poikkeusolojen etäisyydetkin huomioitu. Tervetuloa kesällä pyörähtelemään Huvila Härkään vaikkapa Satumaa-tangon tahdissa!

somerontie2a
Astro Barin toimisto Somerontiellä, Vallilassa

Somerontien toimisto tarjosi tilat niin analyyseille, koulutuksille kuin yritystilaisuuksillekin. Yritysastrologiapalveluitamme varten perustimme jo 1990-luvun lopussa Equinox Consultingin.

Meille astrologia edustaa aikavalmennusta, ja sen hyödyntäminen erityisesti henkilöstökoulutuksessa on tehokasta. Olemme kehittäneet astrologian aikamenetelmistä Time Coaching -aikavalmennusmenetelmän, joka tarjoaa välineitä henkilökohtaisten aikakokemusten tarkasteluun ja hyödyntämiseen. Olemme käyneet kouluttamassa tiimejä ja yritysten johtoryhmiä erilaisissa yrityksissä ja yhteisöissä. Tyhy-tilaisuuksia olemme järjestäneet myös Huvila Härässä.

somerontie1
Somerontien toimisto
somerontie3

Vallilan vuosien jälkeen muutimme takaisin keskustaan, Erottajalle. Bulevardilta löytyi sopiva toimistotila astrologin vastaanotolle. Lisäksi hyvä sijainti ja huikeat näkymät kruunasivat työpäivät.


erottaja1a
Erottajan toimiston näkymiä

erottaja2a

Astro Bar aloitti hetki sitten 25. toimintavuotensa. Teemme Time Coaching -aikavalmennusta sekä yksityishenkilöille että yrityksille. Olemme julkaisseet kirjoja astrologiasta, käyneet messuilla sekä toteuttaneet erilaisia tapahtumia.

Tule kesällä käymään Huvila Härässä, niin keskustellaan lisää astrologiasta ja ajasta. Tavoitat Astro Barin myös osoitteesta www.astrobar.fi

Terv. Maarit