Horoskooppi 90 v

Hyvää huomenta uuden vuosikymmenen ensimmäiseen aamuun - Horoskoopin juhlavuosi on alkanut. Onneksi olkoon 🎂💜

Aurinkomerkkiastrologian uusi elämä

90 vuotta sitten, elokuussa 1930 englantilainen astrologi R.H. Naylor tuli ”keksineeksi” lehtihoroskoopin, joka syntyessään hurmaannutti lukijansa, ja uusi genre alkoi valloittaa maailmaa. Viime aikoina tämä asia mainitaan lähes jokaisessa artikkelissa, jossa on käsitelty astrologian uutta, yllättävää suosiota, ks. esim. tämä artikkeli

Huvila Härässä juhlitaan tänä vuonna horoskooppipuiston 17-vuotista taivalta horoskoopin 90-vuotisen mediahistorian rinnalla. Mutta mistä tässä ilmiössä oikein on kyse? Jokanaisen astrologiaa. Opi tekemään horoskooppeja -kirjassa (2013) kirjoitin näin:
”Horoskooppeja luetaan ääneen kahvipöydissä, niitä tiedustellaan uusilta tuttavuuksilta ja horoskooppipalsta löytyy lähes jokaisesta aikakauslehdestä – ja siihen on hyvä syy. Ne ovat hyvin suosittua lehden sisältöä, ja jos ne syystä tai toisesta joskus puuttuvat tai ovat muuten puutteelliset, pian alkaa lukijoilta virrata palautetta ja kritiikkiä.
Lehtien toimituksissa asia tiedetään hyvin. Ammattiastrologien lisäksi horoskooppeja ovat kirjoittaneet myös kesätoimittajat, copywriterit, toimitusharjoittelijat sekä lähes kuka tahansa, jolla kynä pysyy kädessä ja jolta tekstin kirjoittaminen sujuu. Kysehän on ulkonaisesti vain kahdentoista kohdan typologiasta. Karkeasti määritellen kirjoittamalla jokaiselle jotain hiukan erilaista, syntyy horoskooppi.

Ammattilainen käyttää kuitenkin horoskoopin laatimisessa astrologisia menetelmiä kuten planeettojen välisiä suhteita, transiitteja eli planeettaohituksia sekä perinteistä aurinkomerkkihuonejärjestelmää. Silti horoskooppi voi parhaimmillaankin olla vain ikkuna astrologiaan. Arkipäivän affirmaationa se käsittelee vain yhtä tekijää ja sitäkin suurella yleistyksellä.”
Astrologian uusi suosio parin viime vuoden aikana on nostanut horoskoopit uudelle tasolle ja tuonut ne yhä laajemmin esiin. Niihin pääsee tutustumaan nyt yhä helpommin, kiitos teknologian. Se, mikä vaati aiemmin pitkän opiskelun, on nyt yleisellä tasolla vain yhden napin painalluksen päässä. Astrologia on uudistunut, ja niin ovat myös horoskoopit.
Horoskoopin historia, osa 1
Tänä vuonna 2020 Huvila Härässä puhutaan siis horoskoopeista ja kaikesta niiden ympärillä 😊 Pääset tutustumaan siihen, mitä ne oikein ovat ja miten niitä laaditaan. Huvila Härän workshopeissa puhutaan astrologiasta ja horoskoopeista – ja tietysti, mitä ne tarkoittavat sinun kartallasi. Tule mukaan!
💜 Nähdään Huvilassa
upeaa uutta vuotta 2020 💫
- Maarit
Horoskoopin juhlavuosi - eHoroskoopit Huvila Härän verkkokaupasta


horoskooppi 90 v