Anno Uranus

Odottamattomuuden, yllätysten ja täyskäännösten vuosi

Juuri kun britit alkoivat sisäistää Brexitin tuomia muutoksia jokapäiväiseen elämäänsä, yllättävä psykologinen pyörremyrsky mylläsi heidän arkensa uudelleen: MEGXIT otettiin vastaan tyrmistyneinä ja hämmästyneinä keskiviikkona 6. tammikuuta. Sussexin herttuapari tarjosi tämän vuoden alkuun odottamattoman yllätyksen ilmoittamalla, että he vetäytyvät kuninkaallisista velvollisuuksistaan ja muuttavat perheineen Kanadaan.


leijona

Kuninkaalliset ovat kaikista tabloid-otsikoistaan huolimatta arvostettuja, ihailtuja ja pidettyjä, joten ilmoitusta kutsuttiin sisällissodaksi ja se järkytti monarkiaa jopa enemmän kuin Iranin ohjusisku. Kuningatar Elizabeth II on antanut herttuaparille aikaa sopia yksityiskohdat palatsin kanssa ja selvittää roolinsa kuningashuoneessa tiistai-iltaan 14.1. mennessä. Sitä ennen herttuatar Meghan ja prinssi Harry ehtivät olla etusivun uutisena vielä moneen otteeseen.


Exit, irtiotto ja Uranus

Astrologian kielellä kyse on Uranus-teemoista. Uranus edustaa juuri yllätyksiä, eroja, irtiottoja, täyskäännöksiä, odottamattomuutta ja vaikkapa henkilökohtaista oman elämän vallankumousta. Tästä näkökulmasta ei silti ole kovinkaan yllättävää, että juuri tällaisen psykologisen pyörremyrskyn keskelle ovat joutuneet herttuaparin läheiset: kuningatar Elizabeth II, prinssi Charles ja prinssi William.Kuningatar Elizabeth II

• Uranus ylittää aurinkoa Härässä, kodin ja perheen alueella: täyskäännös perhesuhteissa

Prinssi Charles

• Uranus ylittää kuuta Härässä, julkisuuden ja imagon alueella: täyskäännös julkisessa imagossa

• Charlesin puolisolla, Camillalla Uranus kohdentuu imagoon Leijonassa: täyskäännös imagossa

Prinssi William

• Uranus kodin alueella Härässä: täyskäännös perhesuhteissa

• Williamin puolisolla, Catherinella Uranus on ylittämässä julkisuusaluetta Härässä: täyskäännös julkisessa imagossaArjen ilotulitusta Uranuksen kihelmöivässä pyörteessä

Mutta pitääkö Uranus-vaiheen olla aina shokeeraavaa tai järkyttävää? Ei toki, vaikka siitä taitaa saada raflaavimmat mediaotsikot. Kirjassa Venuksen suudelma (2010) kirjoitan parisuhteen anatomiasta ajassa ja olen valinnut kolme eri parisuhdevaihetta, joihin peilaan Uranus-aikaa: etsintä, liitto ja ero.

Etsintävaihe – Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Jo roomalainen Ovidius tiesi, miten jännitys on kosiskelun serkku ja yllättävissä tilanteissa on suuret mahdollisuudet rakastua yllättäen, odottamatta ja kokea täyskäännöksen hurma. Ovidius kirjaa viettelysäännön näin:

Rakkauden kipinä ei synny pelkästään itseluottamuksen ja ulkomuodon avulla, myös olosuhteet vaikuttavat. Tilanne ratkaisee. Intohimo herää ennen kaikkea tilanteessa ja paikassa, johon liittyy muutenkin paljon voimakkaita tunteita: teatterissa, hevoskilpailuissa, taistelupelien ja gladiaattoritaisteluiden aikana (B. Kast 2005: Rakkauden selitys).

Liittovaihe - Miten hyvä liitto säilytetään? No, entä kun takana on yhteistä taivalta jo parikymmentä vuotta, miten silloin yllätyskuvion käy? Teoksessa Rakkauden pelisäännöt C. Carter-Scott kirjoittaa:

Eläminen onnellisena päiviensä loppuun asti tarkoittaa parisuhteen pitämistä tuoreena ja elinvoimaisena.

Kysynkin, voisiko olla mahdollista aloittaa uusi teinirakkausvaihe myös tutussa kumppanuudessa. Ainakin Uranus-kaudella sitä kannattaa kokeilla!

Erovaihe – Kun parisuhde keikkuu hermoromahduksen partaalla. Silloin kun suhde on lähes rotkon pohjalla, jotain on tosiaan tehtävä. Joskus ainoa vaihtoehto on pakata tavarat ja ottaa uusi suunta elämässä.Missä vaiheessa sinä olet keväällä 2020?

Tällä hetkellä täyskäännösuudistusten polttopisteessä ovat etenkin:

20.4. – 2.5. syntyneet Härät

23.7. – 4.8. syntyneet Leijonat (ei ehkä yllätä, että Meghan on syntynyt 4.8.1981)

23.10. – 3.11. syntyneet Skorpionit

20. – 31.1. syntyneet Vesimiehet

Tarkempaa tarkastelua varten varaa aika astrologiseen aika-analyysiin.

Helmikuun Kodikkaasti keittiössä -työpajan ajankohta on muuttunut: la 15.2. klo 15.
Aiheena: Astrologinen elämäkerta ja tulevaisuuden suunnittelu. Tervetuloa mukaan!

-Maarit

Lue lisää transiiteista

Horoskoopin juhlavuosi - eHoroskoopit Huvila Härän verkkokaupasta